Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Hij draait zich om en hij schiet gewoon'

27 maart 2012, 17.35 uur · Aangepast 31 maart 2012, 11.09 uur

Geen ruzie, geen gescheld, zelfs geen vloek. De man die maandag de 42-jarige café-eigenaar Ashraf Nassif neerschoot lijkt hier geen enkele aanleiding voor te hebben gehad.

Uit een gesprek dat AT5 dinsdag had met Gino en Ashraf, mede-eigenaren van café Brandhoek op het Bijlmerplein, blijkt dat de man die Ashraf Nassif neerschoot uit het niets een wapen trok en de trekker overhaalde.

'De man kwam de zaak binnen en kreeg ruzie met een van onze meisjes,' vertellen de aangeslagen mede-eigenaren. 'Er werd een glas gegooid waarna hij naar buiten ging. Wij gingen achter hem aan om te vragen wat er was gebeurd. Was er misschien iets voorgevallen? Dan zouden wij onze excuses aanbieden.'

Maar de man zegt dat de twee hem met rust moeten laten. Als het tweetal vervolgens vraagt waarom hij zo doet draait hij zich om en schiet hij de 42-jarige Nassif neer. 'Geen gescheld, geen vloek. Niks.'

De schutter werd later na een schotenwisseling door de politie neergeschoten op de Kneppelweg. Zowel de schutter als Ashraf Nassif liggen zwaargewond in het ziekenhuis. De politie heeft de twee zodoende nog niet kunnen verhoren.