Politiek

PvdA-raadsleden botsen over Spelen

28 maart 2012, 13.45 uur · Aangepast 28 maart 2012, 20.59 uur

Twee raadsleden van de PvdA zeggen vandaag compleet verschillende dingen over de Olympische ambitie van de partij. Conflict of misverstand?

Het organiseren van de Olympische Spelen in 2028 kan uiteindelijk 8 miljard euro kosten. Voor PvdA-raadslid Martin Verbeet reden om de Olympische ambitie van Amsterdam op stop te zetten. 'We drukken heel hard op de pauzeknop', zegt hij vandaag in De Telegraaf.

Maar op de website van zijn partij schrijft zijn collega Peggy Burke iets heel anders. 'Wat er nu allemaal in de Tweede Kamer gebeurt en wat het NOC*NSF vindt of niet vindt, heeft geen invloed op de Amsterdamse ambitie. Die blijft voor 2028 een Olympische ambitie', aldus Burke.

Twee totaal verschillende standpunten. Welke is het officiële? 'Het is heel simpel, wie is de woordvoerder op sport? Dat is Peggy Burke', zegt de woordvoerder van de partij tegen AT5. Hij houdt het op een misverstand door een samenloop van omstandigheden.

De uitspraken van Martin Verbeet in De Telegraaf zijn 'zeker niet het fractiestandpunt'. 'Er zal in de fractie over gesproken worden', zegt de voorlichter.

Inmiddels heeft Maarten Poorter woensdagochtend in een commissievergadering aangegeven 'vol vuur' achter de Olympische ambitie te staan. D66 is door de nieuwe informatie wel tegen de plannen voor de Spelen. 'Zonder een groot draagvlak onder de bevolking en met grote onduidelijkheid over de kosten moet Amsterdam de Spelen niet willen organiseren', zegt fractievoozitter Jan Paternotte.