Start van hoofdcontent

Stad

nl

Britse topcrimineel gepakt in Zuidoost

5 april 2012, 14.24 uur · Aangepast 7 april 2012, 13.00 uur

Een arrestatieteam heeft woensdagavond rond half twaalf in een woning in Zuidoost de 26-jarige Kirk Bradley uit Liverpool aangehouden. Bradley werd gezien als de meest gezochte crimineel van het Verenigd Koninkrijk.

De voortvluchtige man ('most wanted' volgens de BBC) is door een rechtbank in Engeland bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij wordt gezien als opdrachtgever voor het toebrengen van letsel aan mensen en schade aan gebouwen met vuurwapens en handgranaten.

Ruim een jaar geleden werd hij samen met vijf andere leiders van een criminele organisatie aangehouden. In juli 2011 is hij tijdens transport van de gevangenis naar de rechtbank, samen met een partner, met geweld bevrijd. De bus van het gevangenentransport werd klemgereden door twee auto's. De chauffeurs werden bedreigd met vuurwapens.

De ontsnapte partner, Tony D., een man van 25 jaar, werd op 9 maart in Goes aangehouden. Beiden stonden aan het hoofd van een beruchte criminele organisatie in Liverpool.

Na de aanhouding van Kirk is ook zijn oom Raymond Bradley. aangehouden. Deze arrestatie vond plaats in het centrum van de stad rond tien over een. De Britse autoriteiten hadden om zijn aanhouding gevraagd omdat hij wordt verdacht van het drugsbezit