Start van hoofdcontent

Politiek

nl

D66 vreest extra kosten ontwikkeling Lelylaan

10 april 2012, 13.47 uur · Aangepast 11 april 2012, 20.26 uur

D66 Amsterdam is kritisch over het voorstel van Stadsdeel Nieuw-West om het contract met de ontwikkelaar van stationsgebied Lelylaan te ontbinden. De partij vreest extra kosten.

Dit laat de partij dinsdag weten. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West wil het contract met Van der Looy Projectmanagement (LPM), de projectontwikkelaar van stationsgebied Lelylaan, ontbinden. Volgens Nieuw-West komt LPM zijn verplichtingen niet na.

D66 vreest echter extra vertraging en mogelijk ook extra kosten bij het ontbinden van het contract.

Volgens wethouder De Wilt heeft ontwikkelaar LPM tot twee keer toe uitstel gekregen om een bouwaanvraag in te dienen, maar nog altijd geen aanvraag opgestuurd. Daarmee worden volgens De Wilt contractuele afspraken geschonden, waardoor de portefeuillehouder denkt zonder schadevergoeding onder het contract uit te kunnen komen.

Zelfs als het mogelijk zou zijn om zonder schadevergoeding het contract te ontbinden vreest D66 dat het in 'deze economisch sobere tijden moeilijk is snel een andere projectontwikkelaar te vinden die de verantwoordelijkheid voor het grote project wil overnemen.'