Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ajax jat talentjes van concurrentie'

20 april 2012, 13.05 uur · Aangepast 20 april 2012, 21.51 uur

Ajax jaagt actief op talentjes van andere clubs. Van Alkmaar tot Eindhoven is de concurrentie daarom boos op Ajax.

Spelers van onder de 16 hebben geen contract en kunnen dus zomaar verhuizen naar een andere club. Toch is er een herenakkoord dat je niet zomaar spelertjes wegkaapt bij andere clubs zonder eerst die club in te lichten over je interesse. Maar volgens allerlei ploegen houdt Ajax zich niet aan die ongeschreven regel.

De schrijft de Volkskrant vandaag. Onder andere PSV, AZ, FC Utrecht en Sparta klagen in de krant over de praktijken van Ajax. In Utrecht zagen ze bijvoorbeeld Ché Nunnenly (13) en Guido Janssen (15) naar Amsterdam vertrekken. 'De contacten zijn niet correct verlopen. De jongens zijn eerder benaderd dan afgesproken', zegt een boze Foeke Booy, technisch directeur in Utrecht.

Wim Jonk is zich van geen kwaad bewust. Volgens hem wordt er wel altijd eerst contact opgenomen met de 'oude' club. Bovendien ziet Ajax zelf ook talentjes vertrekken naar andere clubs, aldus Jonk die vindt dat klagende clubs ook maar eens kritisch naar zichzelf moeten kijken waarom de spelertjes eigenlijk weg willen.