Start van hoofdcontent

Stad

nl

125 gewonden na treinbotsing

21 april 2012, 20.34 uur · Aangepast 12 juli 2012, 14.21 uur

Ter hoogte van het Westerpark zijn zaterdagavond rond 18.30 uur een stoptrein en een sneltrein frontaal tegen elkaar aan gebotst.

Door de treinbotsing zijn ongeveer 125 gewonden gevallen. Onder hen zijn 56 zwaargewonden: 13 zijn zeer ernstig gewond en 43 ernstig.

Nog eens circa 70 passagiers zijn lichtgewond geraakt. Alle gewonden zijn uit de trein gehaald en naar verschillende ziekenhuizen in de stad gebracht. Passagiers die niet gewond zijn geraakt, werden opgevangen in een verzorgingstehuis. Dat heeft een woordvoerder van het KLPD laten weten. Het KLPD kan nu beginnen met het technisch onderzoek. Beide treinen staan nog op de rails. Naar verwachting kunnen de treinen aan het einde van de avond worden weggehaald.

Tussen Amsterdam Centraal en station Amsterdam Sloterdijk, op de Singelgrachtbrug, zijn de twee passagierstreinen aan het begin van de zaterdagavond tegen elkaar gebotst. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

De stoptrein was op weg van Amsterdam naar Uitgeest. De sneltrein was op weg van Den Helder naar Nijmegen. De meeste gewonden zaten in de stoptrein. Vooral de sprinter raakte aan de voorkant flink beschadigd. Het bereiken van de passagiers werd bemoeilijkt omdat het spoor slecht bereikbaar was voor de hulpdiensten.

Door de aanrijding reden er zaterdagavond aan de westkant van Amsterdam geen treinen.

Klik hier, hier, hier en hier voor meer foto's.