Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Kosten Oostlijn exploderen'

25 april 2012, 16.49 uur · Aangepast 16 november 2012, 22.14 uur

De kosten voor de renovatie van de Oostlijn, de metrolijn die Amsterdam CS met Amsterdam Amstel verbindt, lopen uit de hand.

Dit meldt Het Parool woensdag op basis van 'goed ingevoerde bronnen'. In 2009 moest de renovatie nog 68 miljoen kosten, nu dreigt de teller boven de 110 miljoen uit te komen door vertragingen en tegenslagen.

Gemeenteraadsleden zouden dinsdagavond vertrouwelijk zijn bijgepraat over de kosten. Noch zij, nog wethouder Eric Wiebes wil echter reageren in de krant, omdat de onderhandelingen met de aannemer nog lopen. 'Als bekend is dat een bedrag X wordt gereserveerd voor een bepaalde post, schrijft een aannemer dat op zijn factuur. Dat willen we natuurlijk voorkomen,' stelt een woordvoerder.

De raadsleden zijn ook bijgepraat over de veiligheid in de tunnel. Dinsdag werd bekend dat de Dienst Milieu en Bouwtoezicht de tunnel eigenlijk dicht wil hebben, omdat deze niet brandveilig zou zijn. Wethouder Wiebes acht de kans op een brand zo klein dat hij de tunnel niet wil sluiten. Een meerderheid in de raad steunt hem hier in.