Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slam!FM op Java-eiland vol

30 april 2012, 13.46 uur · Aangepast 27 februari 2013, 13.48 uur

Een uur voor aanvang van het koninginnedagfeest van Slam!FM op de kop van het Java-eiland kunnen er geen bezoekers meer bij.

Het terrein is al vol, meldde een woordvoerster van de organisatie.

Een stoet jongeren is nog onderweg naar het terrein, maar zij krijgen bij de poort te horen dat ze er niet meer bij passen. Voorgaande jaren vierde Slam!FM het koninginnedagfeest op het Rembrandtplein, maar burgemeester Van der Laan wilde dit jaar geen massale feesten meer in de binnenstad.

Op het Rembrandtpplien trok het feest vorig jaar over de hele dag 170.000 bezoekers. De woordvoerster van Slam!FM kon niet aangeven hoeveel mensen zich maandagochtend hebben verzameld op de nieuwe locatie voor optredens van Quintino, Afrojack en Ferry Corsten. Het feest begint om 12.00 uur. Op het Centraal Station worden arriverende feestgangers met tekstborden gewaarschuwd dat het Java-eiland vol is. De brug naar het eiland wordt afgesloten.

Het contrast met het Museumplein is groot. Daar waar Radio 538 voorgaande jaren altijd een grote publiekstrekker was, is het Museumplein op deze Koninginnedag stil en zo goed als leeg.