Keith Bakker toch niet in beroep

Keith Bakker gaat toch niet in hoger beroep tegen het veroordelende vonnis van de rechtbank in Amsterdam.

De rechtbank achtte Bakker enkele weken geleden schuldig aan onder meer drie gevallen van verkrachting. Aanvankelijk besloot de voormalige afkickgoeroe in beroep te gaan tegen het vonnis. 'Mijn cliënt was erbij en weet wat er gebeurd is', aldus zijn advocaat kort na de uitspraak.

Maar in een uitgebreide verklaring komt Bakker nu terug op dat besluit. 'Na een korte periode van bezinning en na het bestuderen van de argumentatie van de rechtbank ben ik nu tot de overweging gekomen dat ik de zaak moet laten rusten en zal ik geen hoger beroep aantekenen,' stelt Bakker.

'Hoewel de veroordeling voor verkrachting naar mijn oordeel onterecht is blijven er voldoende feiten over waarvoor ik verantwoording in de vorm van het opgelegde vonnis moet dragen. Daarmee doe ik recht aan het leed wat ik slachtoffers en hun dierbaren heb aangedaan en verschaf ik hen met en tijdens mijn detentie hopelijk genoegdoening en verdiende rust om de zaak achter zich te kunnen laten en te verwerken.'

Bakker werd op 20 april veroordeeld tot vijf jaar celstraf met aftrek van voorarrest. Ook mag de verslavingsgoeroe tien jaar niet als hulpverlener werken. Het Openbaar Ministerie had 7 jaar cel geëist.