Start van hoofdcontent

Politiek

nl

VVD-West boos om reisjes naar Duinrell

10 mei 2012, 17.15 uur · Aangepast 11 mei 2012, 09.58 uur

De VVD-fractie in West heeft schriftelijke vragen gesteld aan het dagelijks bestuur van het stadsdeel over met belastinggeld gefinancierde reisjes naar Duinrell.

De fractie heeft vernomen dat vanuit de buurtgelden voor de Gibraltarbuurt een weekje vakantie naar Duinrell is gefinancierd. Het reisje was bedoeld voor kinderen uit de Gibraltarbuurt, maar volgens de VVD blijkt dat in sommige vakantiehuisjes geen kind te bekennen was.

'De werving van deelnemers zou volstrekt selectief hebben plaatsgevonden waarbij naar verluidt zelfs mensen van buiten Amsterdam werden geselecteerd voor een weekje vakantie op kosten van de gemeenschap', laat de partij weten. 

Het reisje lijkt dus absoluut niet conform de doelstellingen te hebben plaatsgevonden. VVD deelraadslid Kartinie Martowirono: 'Wanneer dit waar blijkt te zijn kunnen we dit niet anders kwalificeren dan diefstal van de gemeenschap.'

Er zouden meerdere reisjes in de planning te staan, onder andere naar Drievliet. Deze zouden nog uit de gelden van 2011 worden gefinancierd. Martowirono: 'De VVD-fractie wil deze verkwisting van gemeenschapsgelden voorkomen nu het nog kan en zal de verantwoordelijk portefeuillehouder hier tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op 15 mei over bevragen.’