Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kopstuk Sharia4Belgium naar A'dam

22 mei 2012, 13.08 uur · Aangepast 25 mei 2012, 12.57 uur

De woordvoerder van Sharia4Belgium, een radicaal-islamitische beweging die vorig jaar nog voor onrust zorgde bij een debat in De Balie, komt spreken in Amsterdam.

De 29-jarige Fouad Belkacem, ook bekend onder de naam Abu Imran, spreekt zaterdag op uitnodiging van de Nederlandse zusterorganisatie Sharia4Holland op de Global Shariah Conference in Amsterdam. Dit meldt de website van Sharia4Holland.

Het is nog niet duidelijk waar de conferentie wordt gehouden. Belkacem kreeg eerder dit jaar nog een celstraf van de Antwerpse rechtbank voor het aanzetten tot haat tegen niet-moslims. Hij loopt echter nog steeds vrij rond omdat hij niet op de zitting verscheen en daarna ook niet is aangehouden om zijn straf uit te zitten.

Een woordvoerder van de gemeente laat in De Telegraaf weten de conferentie niet te kunnen verbieden en 'een vinger aan de pols te houden.' Het is de gemeente echter nog niet gelukt contact te krijgen met de radicale moslimorganisatie. Eind vorig jaar verstoorden aanhangers van de beweging nog een bijeenkomst in debatcentrum De Balie. Een aantal van hen zaten daarvoor een paar dagen vast.