Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Te weinig animo voor festival Noord

24 mei 2012, 14.11 uur · Aangepast 26 mei 2012, 14.22 uur

Het Heart Beat Boulevardfestival, dat op 15 juni op de Noordoever van het IJ plaats zou moeten vinden, gaat door tegenvallende kaartverkoop niet door.

Dit heeft de organisatie laten weten in een bericht op Facebook. 'Beste genodigden van Heart Beat Boulevard: we hebben een vervelend bericht. Ondanks alle enthousiaste reacties van zowel jullie als de vele musici, leveranciers, partners en overige betrokkenen hebben we besloten om HBB 2012 niet door te laten gaan. Reden: er zijn tot nu toe niet voldoende kaarten verkocht om het haalbaar te maken. Ook bleek de aanlooptijd simpelweg te kort te zijn. De mensen die een kaart hebben gekocht worden door ons benaderd en krijgen uiteraard hun geld terug. Maar: we gaan er van uit dat we dit nieuwe festival in de zomer van 2013 alsnog organiseren. Dus...keep your heart beating for Heart Beat Boulevard,' laat de organisatie weten.

Heart Beat Boulevard had een avond 'vol theater, nostalgie, gastronomische hoogstandjes en bovenal romantiek' moeten worden. Hoogtepunt was een optreden van het Metropole Orkest.

Het festival in Noord is bepaald niet het enige evenement dat kampt met tegenvallende kaartverkoop. Onlangs maakte de organisatie van Jazzin' The Hague bekend haar festival af te blazen wegens een gebrek aan animo. Ook een optreden van de New Kids in het Gelredome ging om dezelfde reden niet door.