Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opnieuw commissaris GVB weg

25 juni 2012, 13.10 uur · Aangepast 27 juni 2012, 14.39 uur

Opnieuw stapt een commissaris van het GVB op. Het is Kitty Roozemond, de voorzitter van de commissie die over de beloningen gaat.

Dat heeft het GVB maandag bekendgemaakt. Het bedrijf laat weten dat Roozemond haar besluit baseert 'op het verschil van mening' met de gemeente (de enige aandeelhouder) 'over de uitvoering van het beloningsbeleid voor de directie'.

Onlangs bleek dat twee directeuren vorig jaar een toeslag van tienduizenden euro’s kregen en daardoor veel meer verdienden dan de balkenendenorm. Dit tot onvrede van de gemeente. Het GVB en de gemeente konden maandag echter niet zeggen hoe Roozemond precies in dit conflict staat.

De afgelopen tijd stapten ook al twee andere van de oorspronkelijk vijf commissarissen op: Jan Westerhoud en voorzitter van de rvc Aad Veenman.

Het rommelt de afgelopen tijd flink binnen het GVB. Naast de kwestie over de salarissen bleek uit een onderzoek dat dezelfde twee directeuren zich niet hebben gehouden aan aanbestedingsregels. Een van hen is ontslagen, de ander gedegradeerd.