Start van hoofdcontent

112

NL
V

Vijf gewonden na explosie oudeschans

28 juni 2012, 19.25 uur · Aangepast 1 juli 2012, 19.26 uur

Door een ontploffing op een woonboot op de Oudeschans ter hoogte van nummer 40 is donderdagmiddag een enorme ravage aangericht in het centrum van de stad.

Over de oorzaak van de ontploffing is nog niks bekend. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er één zwaargewonde en vier lichtgewonden zijn gevallen. Het zwaargewonde slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Het zwaargewonde slachtoffer betrof een voorbijganger.

Er kwamen direct veel hulpdiensten ter plaatse en er werd een groot gebied afgezet. In de directe omgeving van de boot zijn ruiten gesprongen. Een verslaggever meldt dat bij vrijwel alle huizen aan het blok zichtbare schade is. Ook aan de overkant van het water zijn ramen gesneuveld.

Getuigen melden dat er even na vijf uur een enorme explosie te horen was. 'Door de klap trilde de grond zelfs', aldus een getuige. De woonboot vloog na de ontploffing in brand en is inmiddels gezonken.

Kijk hier en hier naar meer video's van kort naar de explosie. Kijk hier naar meer foto's. Ook hier hier en hier zie je meer beeld. Deze foto werd genomen op het moment van de explosie.

Een nabijgelegen basisschool, de Witte Olifant gelegen aan de Nieuwe Uilenburgerstraat, is ook getroffen door de explosie. Een deel van het dak is dusdanig zwaar beschadigd dat de kinderen vrijdag in ieder geval niet naar school kunnen.