Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammer Zeeman in staf Rabobank

17 juli 2012, 10.56 uur · Aangepast 17 juli 2012, 23.47 uur

Amsterdammer Merijn Zeeman treedt volgend seizoen toe tot de trainingsstaf van Rabobank.

De 33-jarige Amsterdammer, die aan de Johan Cruyff Institute of Sport de hoogste coachopleiding afrondde, werkt momenteel als trainer/coach bij de wielerploeg van Argos-Shimano. Manager Iwan Spekenbrink heeft ingestemd met het vertrek van Zeeman, zonder dat er contracten moeten worden afgekocht.

,,Ik was toe aan een volgende uitdaging. Argos-Shimano gunt mij deze stap'', liet Zeeman in een korte reactie weten. De leiding van de Rabobankploeg benadrukte dat de overgang in goed overleg tussen beide teams tot stand is gekomen.

Bij Rabo zal Zeeman nauw gaan samenwerken met Louis Delahaije, die de profs begeleidt. De Limburger zou in 2013 meer als coördinator gaan fungeren, met de daarbij horende verantwoordelijkheid over de beroepsrenners, de vrouwenploeg en het continentale team. Aan laatstgenoemde ploeg is oud-renner Mathieu Heijboer als bewegingswetenschapper verbonden.

,,Merijn is heel belangrijk in onze organisatie'', zei Spekenbrink, die kort voor de Tour op de hoogte werd gebracht van de plannen van Zeeman. ,,Hij werkt het meest met onze renners en heeft op die manier veel bijgedragen aan de successen. Natuurlijk betreur ik zijn vertrek, maar het heeft geen zin om zijn afscheid te voorkomen. Voor ons is het een mooie uitdaging iemand anders te vinden. Dat zal lukken, omdat we volgens een vast model werken. En in dat model hebben we voor alle functies een profielschets. Zo is destijds Merijn ook bij ons in dienst gekomen.''