112

'Snel extra camera's in Nieuw-West'

17 juli 2012, 16.13 uur · Aangepast 23 augustus 2012, 14.32 uur

Het cameratoezicht in Nieuw-West wordt zeer waarschijnlijk uitgebreid. In de burgemeestersbuurt in Slotermeer komen, als het aan stadsdeelvoorzitter Ahmed Baâdoud ligt, camera's te hangen die criminelen moeten afschrikken.

Volgens de stadsdeelvoorzitter is er sprake van een inbraakgolf in de buurt en wat hem betreft is de maat vol. Hij wil de camera's 'liever vandaag dan morgen', laat hij weten aan AT5.

Maandag vond er overleg plaats tussen Baâdoud, de politie en de centrale stad over de uitbreiding van flexibele camera's in Nieuw-West.  Dat betekent dat er camera's worden ophangen op plekken waar de criminaliteit op dat moment het hoogst is. De maatregel is volgens het stadsdeel keihard nodig.

De aanvraag gold in eerste instantie voor het winkelgebied in Osdorp, maar daar komt de burgemeestersbuurt, de wijk ten noorden van de Sloterplas, bij. Hier is winkeldiefstal de laatste maanden schering en inslag. Zo werden vorige week nog honderden trouwjurken gestolen bij een zaak aan de Burgemeester Fockstraat. De winkeliers juichen de maatregel dan ook toe.

Baâdoud moet nog wachten op het fiat van burgemeester Van der Laan maar wat hem betreft komen de camera's er zo snel mogelijk te hangen. Hij is desnoods bereid om zelf, als stadsdeel, de portemonnee te trekken. De plannen voor het extra cameratoezicht worden deze week uitgewerkt. Baâdoud verwacht dat er binnen enkele weken duidelijkheid komt over de flexibele camera's.