Stad

NL
V

Waterballet dreigt nog altijd voor Kwakoe

19 juli 2012, 13.06 uur · Aangepast 22 juli 2012, 06.54 uur

Het Bijlmerpark staat nog altijd voor een groot deel onder water. Door de hevige regenval van gisteren en vanochtend worden de plassen alleen maar groter.

Het festivalterrein waar Kwakoe zaterdag begint heeft nog altijd last van de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen dagen. Omdat het drainagesysteem van het park niet goed functioneerde, werd afgelopen zaterdag al gevreesd voor een waterballet in plaats van een zomers festival.

Dinsdag sprak de directeur van het festival gekscherend al over het 'Bijlmerbad' in plaats van het Bijlmerpark. Nog dezelfde dag schoot het stadsdeel te hulp door het nodige water weg te pompen. Gezien de foto kampt het festivalterrein nog altijd met wateroverlast. Ook vandaag wordt er hard gewerkt om het terrein enigszins droog te krijgen. Met de huidige weersomstandigen lijkt dit echter wel een beetje op dweilen met de kraan open...

Enige hoop voor de festivalganger is dat de zon zich vanaf het weekeinde als het goed is vaker gaat laten zien. Of dat vroeg genoeg is, valt nog te bezien.

Klik hier voor nog een foto.