112

Vrouw mishandeld en beroofd in metro

19 juli 2012, 14.12 uur · Aangepast 23 juli 2012, 21.21 uur

Whatsapp

Op dinsdag 29 mei heeft een man in metro 50 richting Gein een vrouw mishandeld en beroofd.

Om 13.10 uur stapt de 39-jarige vrouw uit Ghana in op station Burgemeester de Vlugtlaan in metro 50 richting Gein. Op hetzelfde moment stapt een man in. Hij vraagt of hij naast haar mag zitten waarna de vrouw voor hem opschuift. Vervolgens wil hij het metrokaartje van de vrouw hebben. Als de vrouw dit weigert, wordt de man gewelddadig. Hij bekrast de vrouw, grijpt haar bij haar keel en stompt haar hard in haar gezicht.

Als de vrouw de politie probeert te bellen, pakt de man de telefoon uit haar handen waarna hij bij station Lelylaan uitstapt. Het is dan ongeveer 13.25 uur. De vrouw blijft geschrokken in de metro zitten.

De politie is op zoek naar getuigen. In de betreffende wagon zaten op het moment van de mishandeling meerdere mensen. Zij kunnen gezien hebben wat er gebeurde en het onderzoeksteam komt dan ook graag in contact met deze personen. De politie heeft bewakingsbeelden van het GVB vrijgegeven.

De verdachte is opvallend klein, rond de 40 jaar en heeft een donkere huidskleur. Als u de man herkent of meer informatie heeft, kunt u bellen naar: 0900 8844.

Whatsapp