Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Dreigbriefjes' op auto's Amstelveen

20 juli 2012, 16.27 uur · Aangepast 22 juli 2012, 11.17 uur

Een bewoner van het deel van Amstelveen dat grenst aan Buitenveldert neemt wel heel drastische maatregelen om 'wildparkeerders' uit de buurt te weren.

Een parkeerder die zijn auto onlangs neerzette op de Eikenrodelaan in Amstelveen vond bovenstaand briefje onder zijn ruitenwisser. 'Vast heel vriendelijke bedoeld', stelt de tipgever, maar de tekst op het briefje is nogal dreigend.

'Het is ons opgevallen dat u sinds enige tijd gebruik maakt van onze straat om uw auto te parkeren', staat er te lezen. 'Naar ons vermoeden om vanuit onze buurt naar uw werk te reizen. Hoewel sommigen daar begrip voor hebben, wil ik u wel waarschuwen dat er ook buurtgenoten zijn die een dreigende houding vertonen naar u en andere automobilisten. (...) Er wordt reeds openlijk gesproken over bekrassen en anderzijds beschadigen van uw auto. Hoewel wij dit het liefst willen voorkomen menen wij u toch te moeten waarschuwen.'

In de buurt waar de briefjes worden achtergelaten mag nog gratis worden geparkeerd. De wijk ligt echter erg dichtbij Buitenveldert, waar betaald moet worden om te parkeren. Wie er verantwoordelijk is voor de 'waarschuwingen' is nog niet bekend.