Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr Hari aangehouden door politie

25 juli 2012, 23.19 uur · Aangepast 19 februari 2013, 17.10 uur

Kickbokser Badr Hari heeft zich woensdagavond bij de politie in Amsterdam gemeld. Hij is aangehouden en zal donderdag worden gehoord.

Foto: Archiefbeeld

Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) woensdag. Hari zit vast op verdenking van betrokkenheid bij twee mishandelingen. Omdat hij in beperking zit, wil het OM verder niets zeggen, ook niet op welk bureau hij zich had gemeld.

Tijdens dancefeest Sensation, begin deze maand in de Arena, zou Hari de 38-jarige zakenman Koen Everink hebben mishandeld in een skybox. Het slachtoffer houdt waarschijnlijk blijvend letsel over aan de gebeurtenis.

Een andere aangifte tegen Hari komt van mede-eigenaar Jeroen van den Berg van Club Air, die vorig jaar in zijn eigen horecagelegenheid naar eigen zeggen volledig in elkaar is getrapt door de 27-jarige vechtkampioen.

Hari is een succesvolle kickbokser die zich in de grote K-1-toernooien profileert. K-1 is een combinatie van een aantal vechtsporten. Sinds enige tijd heeft hij een relatie met Estelle Cruijff, de ex van oud-voetballer Ruud Gullit.

Het OM liet eerder deze week weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de betrokkenheid van Hari bij beide mishandelingen. Kort daarna verschenen in de media berichten dat Hari zich vrijwillig bij de politie wilde melden, omdat hij vreesde door een arrestatieteam te worden ingerekend.