Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zorgen om situatie bij Circus Renaissance

27 juli 2012, 18.54 uur · Aangepast 30 augustus 2012, 13.10 uur

De dierenpolitie heeft afgelopen week twee keer een controle uitgevoerd bij Circus Renaissance. Buurtbewoners maken zich zorgen om de dieren en belden 144.

Bij het landelijke meldnummer kwamen twee meldingen binnen over dieren van het circus. Ze staan buiten in de warme zon, zonder schaduw en zouden nauwelijks water krijgen, laat staan een verkoelende douche. De dierenpolitie controleerde eerst de tijgers en bij een tweede bezoek de koeien en de olifant van het circus.

Daarbij werden geen strafrechtelijke feiten geconstateerd. Wel is de situatie 'niet naar wensen', laat een woordvoerder van het KLPD aan AT5 weten. 'Het ziet er niet goed uit.' Ingrijpen kan echter niet, omdat er geen regels worden overtreden. 'Een olifant kan in de natuur vijf dagen zonder water', aldus de woordvoerder.

Circus Renaissance staat nog tot en met zondag met zijn tent langs de Stavangerweg in West. Het stadsdeel en de centrale stad hadden graag de vergunningaanvraag van het circus geweigerd, maar zijn er niet over uit wie van hen hier uiteindelijk verantwoordelijk voor is.