112

NL
V

'DJ The Flexican bont en blauw geslagen'

29 juli 2012, 17.16 uur · Aangepast 1 augustus 2012, 18.28 uur

De Amsterdamse DJ The Flexican is bont en blauw geslagen door de politie in Eindhoven. Dat vertelt zijn advocaat aan AT5.

Advocaat Yehudi Moszkowicz heeft zondagmiddag in Eindhoven zijn cliënt bezocht in de cel. 'Hij is echt bont en blauw. Hij heeft een blauw oog zoals je dat zou tekenen. Hij heeft aan beide kanten van zijn gezicht schaafwonden. Een auto is over zijn enkel gereden, hij is echt mank en kan er niet op lopen. Hij heeft een wapenstokafdruk op zijn linkerbeen, 15 bij 2 centimeter', vertelt Moszkowicz.

The Flexican (echte naam Thomás Goethals) werd zaterdagavond opgepakt in Eindhoven nadat hij draaide op festival Sneakerz. Hij werd eerst in een isoleercel gezet en bracht de nacht door op het bureau. Volgens zijn advocaat heeft de politie geen foto's genomen van de blauwe plekken en verwondingen van The Flexican.

De DJ vertelde aan Moszkowicz dat een politieauto over zijn been reed en hij ook geraakt werd door een zijspiegel. Toen hij daar boos over gebaarde zou de politie hardhandig hebben ingegrepen. De politie laat in een persbericht weten dat The Flexican een agent met de dood bedreigd zou hebben, hoewel de DJ vastzit op verdenking van verzet bij arrestatie en mishandeling van een agent.

The Flexican moet eigenlijk vandaag naar Spanje vertrekken voor een reeks optredens. Hij is zondag aan het eind van de middag weer vrijgelaten.

Tofik Dibi van GroenLinks heeft Kamervragen gesteld over het 'misplaatst machtsvertoon van de politie in Eindhoven'.

Update: één van de vrienden van Goethals, die ook door de agenten werd geslagen, heeft inmiddels foto's van zijn verwondingen online gezet.