Start van hoofdcontent

Stad

nl

Erwin Olaf en vriend lastiggevallen in West

12 augustus 2012, 14.06 uur · Aangepast 18 augustus 2012, 03.36 uur

Fotograaf Erwin Olaf en zijn vriend stonden zaterdagavond te zoenen op straat. Dat kon niet iedereen op prijs stellen.

Erwin en zijn vriend Kevin stonden te zoenen bij hun fiets op het Hugo de Grootplein in West, nadat ze wat hadden gegeten op het terras van een restaurant. 'We belemmerde niemand de doorgang en vielen niemand lastig. Vanachter de toonbank van een naastgelegen afhaalrestaurant/snackbar, riep een man ons toe dat we daarmee moesten ophouden en uit zijn gezichtsveld moesten gaan staan zoenen', schrijft Erwin op zijn Facebookprofiel.

De homodiscriminatie werd door Erwin en Kevin beantwoord door nog een zoen. Behalve de snackbarhouder kwamen vervolgens ook diens vrouw en een bezorgkoerier het stel lastig vallen. 'Zij betoogde dat het hun recht was ons van het terras te verwijderen. De eigenaar probeerde ons uit te dagen hem een eerste klap te geven, of hem en zijn bezorger uit te schelden, op grond van hun uiterlijk', schrijft Erwin.

'Kevin en ik pakten elkaar hierop beet en begonnen wederom zeer uitgebreid en intens met elkaar te zoenen. Er klonk nu luid applaus van het terras van Razmataz! We maakte nu onze fietsen los en zijn toen weggereden, een groep ruziënde omstanders achterlatend', aldus Erwin.

Naar aanleiding van deze nare ervaring roept de fotograaf op om woensdagavond 15 augustus om 20.30 uur voor de snackbar een 'kiss in' te houden. Op Facebook zijn al ruim 200 positieve reacties binnen.