Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hardloopster verkracht in het Sloterpark

20 augustus 2012, 13.34 uur · Aangepast 24 augustus 2012, 06.17 uur

Zondagochtend tussen 07.00 en 08.00 uur is een jonge vrouw verkracht in het Sloterpark. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

De 30-jarige vrouw was aan het hardlopen toen ze op het Christoffel Plantijnpad, ter hoogte van het watersportcentrum, werd vastgepakt door een man die haar onmiddellijk de bosjes in trok. Daar verkrachtte hij haar.

De verkrachter is een man van ongeveer 25 jaar met een Turks uiterlijk. Hij was gekleed in een korte beige geruite broek tot net boven de knie en een lichtkleurig t-shirt. Hij droeg witte sokken in vermoedelijk beige gympen. Hij had een blanke huid en kort zwart haar.

Het slachtoffer is een blanke vrouw van rond de 30 jaar met blond haar. Zij was op dat moment gekleed in zwarte hardloopkleding.

De politie wil alle hardlopers, hondenuitlaters en wandelaars spreken die zondagochtnd in de buurt rondliepen. Mensen die de verdachte hebben zien lopen, of eerder zijn lastiggevallen door een man met vergelijkend signalement worden ook opgeroepen zich te melden via 020 559 2500.