112

Politie: 'optreden onprofessioneel'

22 augustus 2012, 12.58 uur · Aangepast 19 september 2012, 17.15 uur

Whatsapp

De politie heeft het optreden van agenten tijdens een kraakactie in de Simon Stevinstraat in Oost van mei dit jaar uitgebreid geëvalueerd. Conclusie: het optreden was onprofessioneel.

Dat laat een woordvoerder weten aan AT5. Het optreden in zijn totaliteit is inmiddels geëvalueerd, maar het onderzoek naar de bewuste agent is nog gaande, omdat er diverse aangiftes tegen hem lopen.

In de algemene evaluatie valt onder meer te lezen dat het optreden professioneler had gemoeten en de situatie beter had moeten worden aangepakt. De politie heeft lering getrokken uit de manier waarop er opgetreden is: 'Er was gebrek aan leiding en aansturing in de Simon Stevinstraat. De situatie kon daardoor niet worden overzien.'

Bij volgende meldingen zullen we eerst beter gaan nadenken. Bij een soortgelijk heterdaad geval nemen we meer tijd om een plan te maken', aldus de woordvoerder.

De politie meldt dat ze een aantal veranderingen doorvoert, maar wil daar verder niets over kwijt in verband met tactische overwegingen. 'In ieder geval moet de communicatie en de afstemming tussen agenten onderling anders', aldus de woordvoerder.

Whatsapp