Start van hoofdcontent

Stad

nl

Yab Yum binnenkort weer open

29 augustus 2012, 20.41 uur · Aangepast 31 augustus 2012, 13.56 uur

De huidige eigenaar van Yab Yum werkt aan een heropening van de geruchtmakende seksclub. Het streven is eind dit jaar opnieuw de deuren te openen, liet een woordvoerder weten.

Het luxe bordeel, gevestigd aan het Singel, sloot in januari 2008 de deuren nadat de gemeente de vergunning had ingetrokken. De gemeente vermoedde dat de vergunning werd misbruikt voor criminele activiteiten. De seksclub oefende altijd een grote aantrekkingskracht uit op zware criminelen.

Chris Kraijpoel kocht Yab Yum vorig jaar met de bedoeling de zaak nieuw leven in te blazen. 'We zijn momenteel druk bezig met schilderen en tapijten leggen', aldus de zegsman. 'We willen Yab Yum terugbrengen in de stijl van Theo Heuft.' Heuft richtte het exclusieve bordeel in 1976 op en was de beroemdste eigenaar totdat hij de zaak in 1999 verkocht aan Hennie Vittali. Die zette de club in 2010 te koop.

De gemeente bevestigt dat aan het begin van de zomer een vergunning is aangevraagd voor het runnen van 'een besloten prostitutiebedrijf'.