Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdam Capitals zoeken 80.000 euro

6 september 2012, 11.03 uur · Aangepast 6 september 2012, 12.33 uur

IJshockeyclub Amsterdam Capitals moet de eredivisie verlaten. Tenzij de club nog snel ergens 80.000 euro vindt.

Woensdag bleek dat de Amsterdamse eredivisieclub het hoogste niveau moest verlaten omdat het budget voor komend seizoen nog niet rond was. Een hoofdsponsor trok zich op het laatste moment terug.

Maar nu komt de club met een laatste noodkreet. 'Zonder iemand valse hoop te geven is er vanochtend weer een raam op een klein kiertje gezet. Op dit moment zijn wij, in een uiterste poging, met een aantal personen die het ijshockey een warm hart toedragen, bezig om te proberen alsnog het benodigde geld bij elkaar te halen', zegt Rudy Bouquet namens het bestuur.

Er is nog 80.000 euro nodig. 'Namens spelers en begeleiding van de Amsterdam Capitals roep ik iedereen, zowel binnen als buiten Amsterdam, op die net als ik zijn hele leven heeft genoten van onze sport en hoopt dit nog heel lang te kunnen doen om zich aan te melden als sponsor', zegt Bouquet.

Hij roept iedereen op geld over te maken aan de club. Stel het bedrag van 80.000 euro wordt niet gehaald, dan wordt het bedrag weer netjes teruggestort.