Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Sharia4Belgium verstoort moskeedebat

6 september 2012, 22.45 uur · Aangepast 9 september 2012, 17.28 uur

Een groot verkiezingsdebat in de Badr Moskee in West is vanavond verstoord door leden van Sharia4Belgium. Twee mannen zijn aangehouden.

In de moskee vond een debat plaats waar verschillende politici aan deelnamen. Zij gingen met elkaar in discussie over de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen en het nut van stemmen.

De leden van het omstreden Sharia4Belgium, ooggetuigen vertelden over zeven mannen, woonden het debat bij en stonden rond 19.15 uur op om vervolgens hard te gaan roepen dat moslims niet horen te stemmen. Ze scandeerden dat er maar één leider is en dat is Allah. Ook vonden ze dat de Badr Moskee het niet verdient haarzelf een moskee te noemen.

Omdat dit lijnrecht ingaat tegen de huisregels van de organisatie werden ze uiteindelijk hardhandig de moskee uitgezet. Buiten de moskee gingen de radicalen nog een tijd verder met het roepen van leuzen. De politie was gearriveerd om de gemoederen te bedaren. Twee mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau wegens lokaalvredebreuk.

Tofik Dibi, één van de aanwezigen, reageerde laconiek: 'Ik heb zeker een abonnement op de Shariaboys.' Het is niet voor het eerst dat hij lastig wordt gevallen door de radicale moslims uit België.