Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Protest Museumplein rustig verlopen

16 september 2012, 16.54 uur · Aangepast 19 september 2012, 00.45 uur

Op de demonstratie op het Museumplein tegen een filmpje op internet, kwamen zondagmiddag tientallen demonstranten af. Het protest verliep rustig.

Bij het Amerikaanse consulaat was van 15.00 tot 17.00 uur een protest tegen de omstreden anti-islamfilm 'Innocence of Muslims'. De demonstranten moesten 200 meter van het bewaakte consulaat vandaan blijven.

De demonstratie gebeurde onder toeziend oog van de politie. Er was ook politie te paard aanwezig op het Museumplein. Ook de radicale organisatie Sharia4Belgium was aanwezig bij de demonstratie.

De manifestatie op het Museumplein was niet het eerste protest in Nederland tegen de omstreden film. Vrijdag vond er ook al een demonstratie plaats op de Dam. Die zou eerst gehouden worden op het Museumplein. Het consulaat besloot daarom vrijdag uit voorzorg eerder te sluiten.

Het consulaat adviseerde Amerikanen om zondag weg te blijven van het Museumplein. 'Innocence of Muslims' is in de Verenigde Staten gemaakt en heeft wereldwijd in moslimkringen tot felle protesten geleid.

Klik hier en hier voor meer foto's.