Start van hoofdcontent

Stad

nl

Urbanathlonners willen geld terug

17 september 2012, 16.06 uur · Aangepast 17 september 2012, 19.47 uur

Een groep deelnemers van de zondagmiddag gehouden Urbanathlon is een petitie gestart om het startgeld van het evenement terug te krijgen.

De deelnemers zijn ontevreden over het verloop van het evenement. De Urbanathlon, een combinatie tussen een hardloopwedstrijd en een stormbaan, moest op het laatste moment flink worden ingekort. In plaats van ruim veertien kilometer dwars door Amsterdam werd het parcours ingekort tot een paar kilometer.

Veel hindernissen die in het parcours waren opgenomen konden daardoor niet genomen worden. Ook startte het evenement een uur later dan gepland en leverde het rondje over het Java-eiland een flinke verkeerschaos op.

Atleten moesten ruim 50 euro startgeld betalen om deel te nemen aan het evenement en hopen nu middels de petitie dit geld, deels, terug te krijgen. Inmiddels hebben zo'n 180 deelnemers de petitie getekend.

Organisator Peter Jan Janssen stelt in een reactie dat de deelnemers gezien de omstandigheden 'een redelijk alternatief is geboden'. Hij sluit een eventuele compensatie echter niet uit. 'We kijken nu naar een compensatieregeling, maar vanzelfsprekend is dit niet'.