Politiek

VVD verdedigt campagne-inzet PvdA

18 september 2012, 14.45 uur · Aangepast 18 september 2012, 17.12 uur

Volgens de VVD is er weinig aan de hand rond het inzetten van Amsterdamse PvdA-fractiemedewerkers voor de landelijke PvdA-campagne.

De Telegraaf meldt dinsdag dat fractiemedewerkers van de PvdA in Amsterdam hebben meegewerkt aan de landelijke campagne van de partij. Iets wat helemaal niet mag.

Maar volgens VVD-fractievoorzitter Robert Flos is het 'much fuss about nothing'. Hij heeft niet het idee dat fractiemedewerkers tijdens hun werkuren voor de campagne zijn ingezet in de uren die ze betaald kregen van de gemeente Amsterdam. Dat gebeurt volgens Flos eerder buiten werktijd.

Overigens was het hoofd van het fractiebureau van de VVD, Stefan de Bruijn, zelf ook campagneleider van Bas van 't Wout, die 27e stond op de VVD-lijst voor de Tweede Kamer.

De SP vindt wel dat er meer aan de hand is. Laurens Ivens heeft met eigen ogen gezien dat er sprake van was van een war room in de PvdA-burelen op de Stopera. Ivens waarschuwt dat grote, zittende partijen op deze manier bevoordeeld worden boven kleine nieuwe partijen die geen subsidie krijgen. Hij ziet een taak voor het presidium, die de begroting van de partijen in de raad moet gaan controleren.