Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supporters ADO weer welkom bij Ajax

26 september 2012, 15.17 uur · Aangepast 5 oktober 2012, 16.14 uur

Supporters van ADO Den Haag zijn weer welkom bij Ajax.

De landskampioen zal de Haagse club toegangskaarten aanbieden voor de competitiewedstrijd tussen Ajax en ADO op 24 februari 2013 in de Arena. Dat meldt Ajax woensdag op de clubsite.

De afgelopen 5 jaar mochten supporters van zowel Ajax als ADO Den Haag de uitwedstrijden niet bezoeken. Die maatregel werd van kracht in 2006, naar aanleiding van wanordelijkheden tussen de fans. De 5 jaar zijn verstreken en Ajax wil graag weer toewerken naar normale verhoudingen.

Ajax rekent erop dat zijn fans vanaf volgend seizoen weer de wedstrijden in het stadion van Den Haag kunnen bezoeken, maar zover zijn ze nog niet bij ADO. 'We zijn verbaasd dat Ajax hiermee naar buiten komt. Er zou over dit onderwerp binnenkort namelijk overleg zijn', zegt een woordvoerster van ADO. 'Het klopt dat de 5 jaar voorbij zijn, maar wij zullen toch ook met de driehoek (burgemeester-politie-justitie) moeten overleggen of de maatregel nu kan worden ingetrokken.'

UPDATE: Bartho Boer, woordvoerder van burgemeester Van der Laan, twittert dat de plannen van Ajax eerst nog moeten worden goedgekeurt. 'Plannen om wedstrijden tussen Ajax en ADO weer met uitpubliek te spelen moeten eerst worden goedgekeurd door Den Haag en Amsterdam', stelt Boer. 'Amsterdam steunt stappen naar normale verhoudingen tussen de supporters van Ajax en ADO. Maar wel op een veilige manier'.