Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

D66 wil EuroPride naar Amsterdam

27 september 2012, 13.25 uur · Aangepast 30 september 2012, 16.50 uur

De D66 in Amsterdam wil de EuroPride, een Europees internationaal evenement ter promotie van LHBT-rechten, naar de stad halen.

De EuroPride is te vergelijken met de Gay Pride en wordt één keer per jaar georganiseerd in een Europese stad met een grote gemeenschap van lesbiënnes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT).

In de gemeenteraad pleit de D66 voor de komst van het Europese evenement. LHBT’s uit heel Europa en daarbuiten komen dan bij elkaar. Volgens de sociaal-liberalen draagt het organiseren van dit evenement bij aan de doelstelling van Amsterdam om weer Gay Capital te worden.

'Tijdens de afgelopen Gay Pride wapperden op het stadhuis van Amsterdam de Europese én de regenboogvlag naast elkaar. Daarmee liet Amsterdam zien dat het over de grenzen kijkt en dat gaf het de doelstelling om Gay Capital te zijn extra kleur. Door de EuroPride naar Amsterdam te halen kan de stad een concrete invulling geven aan deze ambitie' aldus Gerolf Bouwmeester, woordvoerder van D66.

De democraten willen dat het college gaat samenwerken met de organisatie van de GayPride om de EuroPride van 2016 naar de hoofdstad te halen. De EuroPride zou in 2016 plaats kunnen vinden in Amsterdam. In 2013, 2014 en 2015 wordt het evenement in Marseille, Oslo en Riga gehouden.