Start van hoofdcontent

Politiek

nl

VVD: vluchtelingenkamp moet weg

29 september 2012, 16.50 uur · Aangepast 12 oktober 2012, 17.24 uur

De VVD wil dat de burgemeester een einde maakt aan het tentenkamp van uitgeprocedeerde asielzoekers in Osdorp.

'De VVD wil dat de burgemeester een einde maakt aan kamp. Uitgeproceerden dienen te vertrekken', aldus Stefan de Bruijn, duo-gemeenteraadslid van de VVD. Tegen AT5 zegt De Bruijn dat de burgemeester eerst in gesprek moet gaan met de vluchtelingen en desnoods het kamp moet ontruimen.

De SP, GroenLinks en de PvdA willen juist dat de gemeente deze mensen helpt door op korte termijn voorzieningen te treffen zoals een degelijk toilet. PvdA-fractievoorzitter Frank de Wolf laat in een reactie weten: "Ook uitgeprocedeerde mensen horen niet zo op straat onder deze omstandigheden en met herfst en winter voor de deur. Menselijkerwijs komen zij ergens onder dak, maar zolang dat niet kan moeten er wat ons betreft basisvoorzieningen worden getroffen in overleg met de GGD. Wij verzoeken de burgemeester hierop actie te ondernemen."

Sinds dinsdag verblijven er enkele tientallen vluchtelingen in het tentenkamp aan de Notweg. De dalende temperatuur en het gebrek aan sanitaire voorzieningen zorgen voor een steeds grimmigere sfeer. Sommige buurtbewoners storen zich aan het kamp, andere buurtbewoners helpen juist.