Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Weer schietpartij in De Pijp

1 oktober 2012, 10.30 uur · Aangepast 3 oktober 2012, 16.43 uur

In de nacht van zondag op maandag is er weer geschoten in De Pijp. Dat gebeurde in Shisha Palace. Er viel één gewonde, melden ooggetuigen.

In de bar in de Van Ostadestraat, op de hoek van de Ruysdaelkade, werd rond 00.30 uur een man in zijn schouder geschoten, vertellen getuigen. Buurtbewoners hoorden twee knallen en agenten zouden eveneens twee kogelhulzen hebben gevonden bij de ingang van Shisha Palace.

Het slachtoffer belde gewond vanuit het café naar 112 terwijl getuigen een tweetal op een scooter weg zag rijden. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het gebied rond Shisha Palace werd ruim afgezet voor sporenonderzoek. Elders werd een scooter gevonden die niet op slot stond, de politie nam hem in beslag voor sporenonderzoek. Er zou geen verdachte zijn aangehouden.

De Pijp wordt al maanden geteisterd door schietpartijen. In de Shisha Lounge viel in april daarbij een dode. Net als in Café Emperium, om de hoek bij Shisha Palace. Het was reden voor de gemeente om te starten met preventief fouilleren in de wijk. Afgelopen nacht om 24.00 uur liep die proef af. Een half uur later was dus meteen weer een schietpartij. Stadsdeel Zuid noemt het een 'duivels toeval'.

Klik hier voor meer foto's.