Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rover blij met opknapbeurt Schipholtunnel

5 oktober 2012, 19.53 uur · Aangepast 9 oktober 2012, 09.28 uur

Reizigersorganisatie Rover is blij dat ProRail al het mogelijke heeft gedaan om te voorkomen dat er problemen ontstaan in de Schipholtunnel.

Dat liet een woordvoerder vrijdag weten, nadat ProRail bekend had gemaakt de tunnel flink te hebben aangepakt.

'Ze zitten er bovenop en hebben al het mogelijke gedaan. Laten we hopen en erop vertrouwen dat het nu een tijd goed gaat', zei de woordvoerder. Rover reageerde in september woedend toen in twee dagen tijd de spoortunnel onder de luchthaven drie keer dicht moest vanwege een valse brandmelding.

ProRail maakte donderdag bekend een hele reeks maatregelen te hebben genomen om juist te voorkomen dat er nieuwe problemen zouden optreden op het drukste traject van Nederland. Zo zijn alle wissels geïnspecteerd en is 80 procent opnieuw geslepen. Ook is de volledige bovenleiding bekeken en waar nodig vervangen. Ook zijn de sporen op scheuren en andere onvolkomenheden gecontroleerd.

Verder zijn in de tunnel alle brandmelders vervangen en ligt er een verbeterplan voor de controle op deuren, vluchtwegen en ventilatoren en zijn de roosters in de tunnel beter bestand gemaakt tegen de ophoping van stof.