Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Voorzitter PvdA Zuidoost deelt schop uit

10 oktober 2012, 12.11 uur · Aangepast 25 juni 2013, 13.31 uur

Twee leden van de Huurdersvereniging Amsterdam (HA) hebben dinsdag aangifte gedaan tegen de afdelingsvoorzitter van de PvdA in Zuidoost.

De voorzitter en de penningmeester van de huurdersvereniging hebben aangifte gedaan van mishandeling. Volgens de twee waren de afdelingsvoorzitter, Jim van der Vennen, en een inwoner van Zuidoost vorige week donderdag te gast op het kantoor van de HA.

Na een gesprek, waarbij Van der Vennen verschillende beledigingen zou hebben geschreeuwd, zijn er uiteindelijk ook meerdere klappen en trappen uitgedeeld door de PvdA'er, zo stelt de huurdersvereniging.

De voorzitter en de penningmeester van de huurdersvereniging zijn beiden behandeld op de eerste hulp, waarna dinsdag uiteindelijk aangifte werd gedaan.

In een reactie laat Jim van der Vennen weten dat hij inderdaad op gesprek is geweest bij de huurdersvereniging. Hij was daar samen met een leerkracht die, via een project waar hij aan verbonden was, nog geld zou krijgen van de HA. Toen de vereniging vervolgens in de ogen van Van der Vennen niet de juiste informatie gaf ontstond er 'irritatie' en werd er gescholden. 'Ik werd meerdere keren fysiek aangevallen en toen heb ik iemand geschopt', stelt Van der Vennen.