Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voorstel voor landbouw in lege kantoren

10 oktober 2012, 14.03 uur · Aangepast 24 oktober 2012, 15.36 uur

De Partij voor de Dieren wil dat er stadslandbouw komt in onder andere lege kantoorpanden, op daken en zelfs op het wegdek van de A9.

Het ambitieuze idee voor stadslandbouw op deze onverwachte plekken komt niet van de partij, maar uit het plan om de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022 naar Amsterdam te halen. Amsterdam is niet gekozen als gastheer voor het evenement, maar de Partij voor de Dieren wil toch dat de plannen voor de stadslandbouw worden uitgevoerd.

'Het bidbook voor de Floriade 2022 behelst een ambitieus plan dat zou plaatsvinden in Zuidoost (...) met initiatieven voor stadslandbouw in lege kantoorpanden, op daken, langs gevels, op straat, langs de spoorzone en op het wegdek van de A9', schrijft de partij in een persbericht.

Voor 2013 was er een miljoen euro gereserveerd voor de Floriade. De Partij voor de Dieren hoopt dat dit geld nu besteedt wordt aan de plannen voor de stadslandbouw. 'Een gemiddelde Nederlandse maaltijd heeft 30.000 km afgelegd voordat deze op een bord is beland. Dat brengt veel onnodige vervuiling met zich mee door transport. Stadslandbouw brengt de relatie tussen de stadsbewoner en zijn voedsel weer terug', aldus de Partij voor de Dieren.