Start van hoofdcontent

Stad

nl

Robert Vuijsje met dood bedreigd

15 oktober 2012, 17.58 uur · Aangepast 18 oktober 2012, 23.10 uur

Schrijver Robert Vuijsje is vanmiddag met de dood bedreigd omdat hij te gast zou zijn bij Radio Mart.

Vuijsje is de auteur van het boek Alleen Maar Nette Mensen, waar nu een speelfilm van is. Het boek en de film zouden een verkeerd en schadelijk beeld schetsen van de Bijlmer en zijn bewoners. Hij zou vanavond om 22.00 geïnterviewd worden op Radio Mart.

Gisteravond kreeg de in Zuidoost populaire lokale omroep al veel boze telefoontjes, nadat ze het interview hadden aangekondigd. 'Een aantal reacties was zeer heftig', zegt programmamaker Guilly Koster van Radio Mart tegen AT5.

Maar na de uitzending liep het helemaal uit de hand. Het radiostation werd opgebeld door boze luisteraars die aankondigden de gelegenheid aan te grijpen om de schrijver 'een kopje kleiner' te maken.

Omdat Radio Mart de veiligheid van Vuijsje niet kan garanderen is besloten om het interview vanavond in ieder geval niet in de studio in de Tweede Sweelinckstraat op te nemen. 'We hebben wel vaker heethoofden in de uitzending, maar dit was heel ernstig.'

'Ik wil de uitzending toch maken', zegt Koster. Hij overweegt uit te wijken naar Hilversum. 'Het is ook een kutfilm als je zwart bent, maar dat betekent nog niet dat je niet het recht hebt om hier een film over te maken.'

Klik hier voor de reactie van Robert Vuijsje.