Start van hoofdcontent

Stad

nl

Doorbraak in gruwelijke moordzaak uit 1997

17 oktober 2012, 11.45 uur · Aangepast 18 oktober 2012, 19.02 uur

Nieuw dna-onderzoek heeft waarschijnlijk tot een doorbraak geleid in het onderzoek naar de moord op Henk Opentij en Mary Run aan de Noorderbreedte in Noord, 15 jaar geleden.

Op maandag 24 november 1997 werden de zwaar toegetakelde lichamen van Henk Opentij en Mary Run gevonden in de woning van het mannelijke slachtoffer.

De slachtoffers bleken op gruwelijke wijze om het leven te zijn gebracht. Alles wees erop dat de daders in woeste razernij hebben toegeslagen en dat de bejaarde slachtoffers geen schijn van kans hebben gehad om de aanval te overleven. Diverse media, waaronder misdaadjournalist Peter R. de Vries, hebben vele malen stilgestaan bij dit ernstige misdrijf.

#dubbele_bejaarden_moord A'dam-Noord: Dit is zo'n zaak waarvoor men mij voor de oplossing 's nachts mag wakker bellen!

— Peter R. de Vries (@PeterRdeV) October 17, 2012

Nadat het eerder uitgevoerde grootschalig dna-onderzoek geen nieuwe aanwijzingen had opgeleverd, is er opnieuw forensisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat het aangetroffen dna-materiaal van de Noorderbreedte qua etniciteit een negroïde herkomst heeft. Het onderzoeksteam bestudeert nu volop deze nieuwe aanwijzing.

Meer informatie over deze doorbraak vanavond in Bureau 020. Vanaf 17.21 uur, na het nieuws, op AT5.