Stad

Ontruiming woningen met asbest Nieuw-West

19 oktober 2012, 00.09 uur · Aangepast 21 oktober 2012, 12.49 uur

Whatsapp

Bewoners van elf appartementen in een pand aan de Louweshoek in Slotervaart moeten voorlopig in een hotel verblijven.

Dit bleek donderdagavond tijdens een bijeenkomst die was georganiseerd door woningcoöperatie Woonzorg Nederland. Uit onderzoek is gebleken dat in de elf appartementen, die allemaal op de vijfde verdieping van het pand zijn gelegen, asbest is vrijgekomen. In de woningen waar asbest is vrijgekomen is donderdag direct met reiniging begonnen.

In het pand bevinden zich in totaal 148 appartementen. De bewoners van de 137 overgebleven woningen wordt ook de mogelijkheid geboden om naar een hotel te gaan, totdat onderzoek heeft uitgewezen of hun appartementen schoon genoeg zijn om in te verblijven. Een woordvoerder van Woonzorg Nederland laat donderdagavond weten dat de bewoners van in totaal 42 appartementen in een hotel overnachten. De coöperatie houdt er rekening mee dat dit aantal vrijdag nog oploopt.

De bewoners van het complex in Slotervaart kwamen er deze zomer achter dat er asbest in het pand aanwezig is. Toen bleek dat Woonzorg Nederland al zeventien jaar op de hoogte was van de aanwezigheid van de asbest eisten bewoners acute maatregelen. Een van die maatregelen was een onderzoek, waaruit nu is gebleken dat er in een aantal appartementen inderdaad asbest is vrijgekomen. Wanneer het complete asbestonderzoek is afgerond is nog niet bekend.

De bijeenkomst van donderdagavond verliep emotioneel. Bewoners reageerden boos omdat een flink aantal vragen niet door Woonzorg Nederland kon worden beantwoord. Ook het feit dat de bewoners pas donderdag aan het einde van de middag per brief voor de bijeenkomst waren uitgenodigd zorgde voor irritatie. Een groot aantal bewoners is van plan een kort geding aan te spannen tegen Woonzorg Nederland.

Whatsapp