Ajax verspeelt voorsprong tegen Heracles

20 oktober 2012, 22.41 uur · Aangepast 22 oktober 2012, 03.19 uur

Ajax heeft vanavond een ogenschijnlijk veilige voorsprong bij Heracles Almelo verspeeld.

De kampioen leidde 10 minuten voor het einde nog met 3-1, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel (3-3).

De club uit Amsterdam kwam op voorsprong door een eigen doelpunt van Ben Rienstra. Lasse Schöne zorgde vervolgens voor een voorsprong van 2-0 bij rust.

Mike te Wierik bracht Heracles na 61 minuten voor de eerste keer terug in de wedstrijd (1-2), maar Tobias Sana maakte een minuut later alweer voor 1-3. Thomas Bruns zorgde na 80 minuten nog voor een spannende slotfase. Luis Pedro beloonde de thuisclub uiteindelijk in de slotminuut van de reguliere speeltijd voor een krachtig slotoffensief: 3-3.