0
Whatsapp

112

ME voert charges uit op de Wallen

24 oktober 2012, 18.37 uur · Aangepast 25 oktober 2012, 09.43 uur

De ME heeft woensdagmiddag charges uitgevoerd op de Wallen. Daar liepen honderden Manchester City-supporters rond, maar ook Ajax-supporters.

Beelden: Philip Sonneveldt

De sfeer was onrustig en er ontstonden vechtpartijtjes. De charges waren nodig om de fans op te schuiven. Zeker 25 mensen zijn opgepakt, voornamelijk Ajacieden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en ordeverstoring.

Aan het begin van de avond trokken de beide supportersgroepen van het centrum naar de Arena. Daardoor keerde de rust in het centrum langzaam terug.

Woensdagavond spelen Ajax en Manchester City een spannend duel in de Champions League. De Wallen en het gebied rond de Arena zijn sowieso altijd al een veiligheidsrisicogebied, wat betekent dat de politie er wapencontroles kan uitvoeren.

Er is veel politie op de been om de fans in de gaten te houden. Ook zijn er acht Britse agenten uit Manchester in Amsterdam, omdat zij de Engelse supporters net iets beter kennen.

Toen stadsgenoot Manchester United in februari dit jaar op bezoek in Amsterdam kwam, liep dat ook uit op de nodige rellen.

Kijk hier naar meer foto's.

Whatsapp