Start van hoofdcontent

Politiek

nl

D66: wie heeft er nou geen smartphone?

30 oktober 2012, 11.46 uur · Aangepast 5 november 2012, 19.01 uur

D66 vraagt zich af of de gemeente wel moet investeren in digitale borden bij tram- en bushaltes. OV-info opvragen kan toch ook via de smartphone?

De stadsregio Amsterdam wil de komende vier jaar 18,5 miljoen euro investeren in digitale borden met reisinformatie. Zo zien reizigers direct of een tram of bus vertraging heeft door bijvoorbeeld een ongeluk of omleiding.

Wat D66 Amsterdam betreft komen de borden er echter niet. 'Reisinformatie is ook via de smartphone beschikbaar', vindt de partij. 'De gemiddelde ov-reiziger kan ook gewoon even op zijn smartphone kijken', stelt D66-raadslid Ivar Manuel.

Volgens onderzoek van marktanalist Tomi Ahonen in december 2011 bezit echter maar 38 procent van de Nederlanders zo'n smartphone. Volgens marktonderzoeker Telecompaper, eerder deze maand, is dat 58 procent. Dat betekent nog altijd dat 42 procent er niet eentje heeft.

En, vers van de pers: 'De Nederlandse consument is terughoudender dan de consument in andere landen als het gaat om het gebruik van smartphonediensten.'

D66 vraagt Amsterdammers de poll over dit onderwerp in te vullen op de website van de partij.