Paul van Gessel nieuwe directeur AT5

Paul van Gessel (47) wordt per 1 februari 2013 de nieuwe directeur van AT5 en RTV Noord-Holland.

Beide zenders zitten sinds 1 juli 2012 onder één dak en hebben sinds de overname van AT5 door RTV Noord-Holland, AVRO en Het Parool één algemeen directeur. Van Gessel is afkomstig van BNR Nieuwsradio waar hij hoofdredacteur is. Hij volgt Robert Zaal op, die per 1 november directeur is geworden van de Wereldomroep.

Paul van Gessel is sinds 2007 hoofdredacteur van de landelijke nieuwszender BNR Nieuwsradio. De journalistieke wortels van Van Gessel zijn niet alleen in landelijke media (o.m. NOS, NCRV, AVRO, VARA) te vinden, maar ook in lokale (Omroep Nijmegen) en regionale media (Omroep Gelderland en L1). AT5 en RTV Noord-Holland menen met de komst van Paul van Gessel een directeur te hebben gevonden die inhoudelijk sterk is en zijn managementkwaliteiten zal inzetten om resultaatgericht te werk te gaan.

Paul van Gessel: 'AT5 en RTV Noord-Holland hebben één zekerheid: ze moeten grote bewegingen maken wil het een toekomst hebben waarin niets meer lijkt vast te staan. Het veranderend nieuwsgedrag, de digitalisering, de jacht op financiering: het mediabedrijf dat in deze dynamiek een spilfunctie naar de doelgroep wil vervullen, moet zich ook dynamisch opstellen. Dat hoop ik met de medewerkers bij AT5 en RTV Noord-Holland neer te kunnen zetten. Een ondernemende, energieke en ambitieuze organisatie die er is voor de gepassioneerde Noord-Hollander en de trotse Amsterdammer'.