112

Badr Hari opnieuw opgepakt

12 november 2012, 21.09 uur · Aangepast 19 februari 2013, 17.17 uur

Kickbokser Badr Hari is maandagavond opnieuw opgepakt.

Dit laat het Openbaar Ministerie weten. Hari werd opgepakt in verband met het overtreden van de voorwaarden van zijn vrijlating.

Hari werd afgelopen vrijdag uit voorarrest vrijgelaten, onder voorwaarde dat hij zich, onder meer, niet meer in horecagelegenheden zou vertonen. Toen Hari maandagmiddag tóch in een restaurant werd gezien, stelde het Openbaar Ministerie een onderzoek in naar 'de mogelijke overtreding van de schorsende voorwaarden'.

De vechtsporter zelf liet maandagavond aan RTL Boulevard weten in een broodjeszaak te zijn geweest, en zich niet te beseffen dat een dergelijke zaak onder de schorsingsvoorwaarden viel.

Hari wordt verdacht van een poging tot doodslag en van andere gewelddadigheden.

Bénédicte Ficq, de advocaat van Hari laat aan AT5 weten dat het OM 'kennelijk een broodje heeft aangegrepen om Hari te arresteren'. Volgens de advocaat berust de arrestatie op een misverstand over de voorwaarden waaronder Hari is vrijgelaten. 'Ik zal dat uit gaan leggen aan de rechtbank, die moet dan maar oordelen of dit gegrond is. Ik had dit wel een soort van aan zien komen, maar nogmaals, dit berust allemaal op een misverstand'.

Kijk hier naar een foto van de arrestatie van Hari.