Start van hoofdcontent

Stad

nl

Silvester M.: 'Weet niet wat er precies gezegd is'

15 november 2012, 12.54 uur · Aangepast 17 november 2012, 17.33 uur

Silvester M., de voetballer van Sporting Noord die verdacht wordt van zware mishandeling van een 77-jarige toeschouwer van OSV, weet niet meer precies waarom hij de man aanvloog.

Dit bleek donderdag tijdens de behandeling van de zaak. Hoofdverdachte M. vloog de 77-jarige meneer Retz aan nadat deze een opmerking maakte over het feit dat M. na een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Opvallend is dat M. geen idee meer heeft wat er precies is gezegd. Hij gaf aan zich nog te herinneren dat er niet specifiek iets héél ergs geroepen werd, maar dat de opmerking van Retz wel de 'trigger' was om over de boarding te springen en de 77-jarige supporter een zogenaamde flying kick te geven.

Aan de trap hield Retz een gescheurde milt over, waardoor hij veel bloed verloor. Een maand later overleed de voetbalfan aan complicaties.

In een slachtofferverklaring, die de zoon van meneer Retz voor liet lezen in de rechtbank, noemt de familie van Retz het 'buitengewoon cru' dat hij juist langs het voetbalveld van OSV zo mishandeld werd. 'Het leven van onze familie is op zijn kop gezet door de dood van onze vader, opa en echtgenoot. Het is heel cru dat dit moest gebeuren, juist langs het voetbalveld waar hij zo van hield en waar hij zo vaak kwam', aldus de verklaring.

M. liet weten dat het nooit zijn bedoeling is geweest de 77-jarige fan dusdanig zwaar letsel toe te brengen. 'Ik begrijp het verdriet wat ik die mensen (zijn familie red.) heb aangedaan, maar dit is nooit mijn bedoeling geweest', aldus M.

UPDATE 12:20
Het OM eist vier jaar cel met aftrek van voorarrest tegen M. Het Openbaar Ministerie verwijt M. 'zware mishandeling met de dood tot gevolg'. M. wordt niet langer verdacht van poging tot doodslag, wel wordt hij verdacht van opzet bij het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.