Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Bezoek VU leidt tot parkeerchaos in Zuid'

23 november 2012, 17.08 uur · Aangepast 24 november 2012, 18.13 uur

Bewoners in delen van Buitenveldert kunnen hun auto nergens meer parkeren door het schrappen van parkeerplaatsen rond de VU. Volgens stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar veroorzaakt de gemeente chaos in Zuid met haar 'rigide' beleid.

Het aantal parkeerplaatsen in het gebied tussen de Zuidas en het VuMC was door het stadsdeelbestuur vastgesteld op 9025, in te bouwen parkeergarages. Door de gemeente is dat gereduceerd naar 6742 plaatsen. Hierdoor parkeren bezoekers en personeel van de VU en mensen die werken op de Zuidas hoe langer hoe meer in de omliggende wijken, zegt Slettenhaar.  

Volgens de stadsdeelvoorzitter wordt zijn stadsdeel opgezadeld met grote problemen door het beleid van wethouder Maarten van Poelgeest (Ruimtelijke Ordening).

'Door de dogmatische en rigide opstelling van deze groene wethouder wordt het parkeerprobleem van de negentiende-eeuwse wijken als De Pijp verschoven naar de twintigste-eeuwse wijken als Buitenveldert-Noord en de Prinses Irenebuurt, maar ook naar de Rivierenbuurt. Wij willen gewoon voldoende parkeerplaatsen bouwen zodat de bezoekers van de VU en zakelijke mensen op de Zuidas kunnen parkeren.'  

De nood is hoog. 'Wij krijgen veel berichten dat mensen gewoon niet meer bij hun huis kunnen parkeren en eindeloos rondjes rijden.' Er komen op de Zuidas steeds meer woningen. Slettenhaar zegt dat de gemeente het aantal te realiseren parkeerplaatsen daaraan moet aanpassen. Maar bij Van Poelgeest zegt hij daarvoor geen enkel gehoor te vinden.  

Lees vandaag meer in Het Parool

Dit artikel verscheen eerder op Parool.nl