Start van hoofdcontent

Stad

nl

41-jarige Amsterdammer doodgeschoten

24 november 2012, 14.59 uur · Aangepast 27 november 2012, 13.35 uur

In Badhoevedorp is gisteren een 41-jarige Amsterdammer doodgeschoten.

De politie meldde eerder al dat er twee daders waren, die na de schietpartij wegreden in een kleine grijze auto. De politie zette nog een helikopter in om de wagen te zoeken, maar tevergeefs.

Het dodelijke slachtoffer zou Remco H zijn. Zijn broer Martin H. raakte ook bij de schietpartij gewond. De 46-jarige Martin zat onlangs nog met Willem Holleeder op het terras toen deze een gebroken kaak geslagen werd. De vader van de broers zit momenteel een celstraf van zeven jaar uit vanwege het smokkelen van 250 kilo cocaine.

Ook F-sider Martin van de P. raakte gewond. De F-sider, ook wel bekend onder de naam Polletje, is een bekende van de politie. In 2000 schoot hij twee Hells Angels dood in een seksclub in Haarlem.

De daders van de schietpartij in Badhoevedorp zijn nog steeds spoorloos. Een rechercheteam van 25 man onderzoekt de zaak. De politie meldde zaterdag dat de toedracht waarschijnlijk in de criminele sfeer ligt.

Update: de twee gewonden zouden niet Martin H. en Martin van de P. zijn, maar sportschoolhouder Jaap Meinkes en een onbekende man. Lees hier meer.