Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nauwelijks stormschade in Amsterdam

25 november 2012, 14.59 uur · Aangepast 26 november 2012, 09.56 uur

Tot nu toe lijkt er niet of nauwelijks sprake van noemenswaardige stormschade in Amsterdam.

Op een enkele dakpan en takken op het fietspad valt vooral op dat de bomen in de stad veel blaadjes zijn verloren. 'We hebben het niet schrikbarend druk, maar wel een aantal klussen gehad. Niet heel bijzondere, dakbedekking en dat soort zaken', aldus de brandweer. Wel viel er op het Rokin een gewonde door een schutting omviel.

Het vliegverkeer rond Schiphol heeft geen last van de storm. Dat komt omdat de wind uit een gunstige hoek waait, zei een woordvoerster. Vliegtuigen vliegen daarom wel laag over Amsterdam, wat sommige Amsterdammers juist als enorme overlast kwalificeren.

De wind neemt in de loop van de dag nog toe. Er zullen zware windstoten voorkomen, van 80 tot 90 kilometer per uur. In de kustgebieden zijn windstoten tot 110 kilometer per uur mogelijk. Eind van de middag en in de avond neemt de wind weer af, eerst in het zuiden, het laatst in het noorden, verwacht het KNMI.

Ook WeerOnline houdt rekening met een zuidwesterstorm aan zee (windkracht 9). De wind piekt halverwege de ochtend langs de westkust, en begin van de middag in het noordwesten en noorden.